ניחוחות של גשם על אדמה שטופת שמש,
אפשר לומר שעכשיו זה ממש שיאו של הסתיו.
אז מה מיוחד בסתיו?



לפי הרפואה הסינית,
הסתיו מתאפיין באלמנט המתכת,
זמן של השלה והתכנסות.
הימים מתקצרים,
רוחות נושבות,
הריאות מתנקות,
יובש.
באויר, בעור, בנקבוביות.
הרגש הבולט לרוב הוא עצב,
שמבקש להשתבלל פנימה 

הגוף מתכונן לקראת החורף,
מפנה כל מה שהוא לא צריך עוד,
ואוגר רק מה שנחוץ ומיטיב.
זמן של לקיחת אחריות, חשבון נפש, הפרדה ויצירת גבולות.
זמן של היטהרות.
צמצום.
בטבע אנחנו רואים איך העצים עושים ויתור והשלה בעונה הזו, העלים נושרים מהעץ ויורדים לאדמה, זרעים מתייבשים, הטבע משנה את צבעו לצהוב, כתום ואדום 

האנרגיה הגבוהה מהענפים יורדת לאדמה ולשורשים,
הם מעשירים אותם ויוצרים חיים חדשים. התחלה חדשה.
הטבע קמל. לפני לידתו מחדש.
אז מה מומלץ לעשות בעונה הזו? 

תרגילי נשימה.
תנועה רכה לשכמות והכתפיים.
מדיטציה.
לישון ולהתעורר מוקדם יותר.
תזונה ~
מטהרת ומנקה, מלחלחת, התחלת אגירה לקראת החורף.
הטעם שמאפיין את הסתיו הוא החריף.
יותר חריף כזה של שורשים pungent, בעדינות עם ה spicy של פלפלים.
נרצה לאכול ~
שורשים לבנים – קולורבי, בצל, שורש סלרי, שומר, צנונית, לפת ועוד.
גם ברוקולי, כרובית ובאק צ'וי 



פירות כמו אגס, תפוח, אבוקדו, רימון.
שומן ושמן – שקדים, אגוזים, זרעים, שמן פשתן, שמן שומשום, גהי, שומן כבש (ליה).
נתחיל בבישול ארוך יותר עבור מזונותינו,
ואת האורז והדגנים נבשל עם כמות גדולה יותר של מים.
חשוב כמובן שנרווה את גופינו בשפע מים צלולים וטובים 

לתשומת ליבכם שההמלצות כאן כלליות ואינן מתאימות בכל המצבים.
שימרו על עצמכם 

הקליניקה פועלת במושב אודים.
הציור המקסים בתמונה של Wendy Andrew